Pro Pelvic

Pro-Pelvic

Pro-Pelvic is de praktijk van Jolanda van Leeuwen bekkenfysiotherapeut en fysiotherapeut. Een korte persoonlijke introductie:

Na mijn opleiding fysiotherapie startte ik in 1984 als fysiotherapeut. Vanaf 1993 raakte ik geïnteresseerd in de bekkenfysiotherapie en ging mij in de praktijk meer en meer toeleggen op dit vakgebied. Sinds 2007 heb ik in de plaats Hank (Noord Brabant) een zelfstandige praktijk bekkenfysiotherapie gevestigd en werk hier als geregistreerd bekkenfysiotherapeut en fysiotherapeut.

In 2009 behaalde ik de mastertitel in de bekkenfysiotherapie (Master of Specialised Physiotherapy, MSTP) met als onderzoeksgebied de relatie tussen de bekkenbodemspanning en pijn bij het vrijen. In 2015 heb ik de post HBO opleiding Seksuologie afgerond. Naast mijn werkzaamheden als geregistreerd bekkenfysiotherapeut houd ik mij bezig met de nieuwe ontwikkelingen in het vak door jaarlijks congressen en cursussen te volgen. Medical Taping, Echografie, Dry Needling, NIMOC en Diastase problematiek in het bekken- en bekkenbodemgebied kunnen in de behandeling toegepast worden. Met mijn praktijk ben ik verbonden aan de opleidingen  voor bekkenfysiotherapie als docent en stagebegeleider.

     

Voor wie

Zowel vrouwen, mannen als kinderen kunnen te maken krijgen met klachten aan het bekken, de lage rug, heupen en bekkenbodem.

Missie

Door een persoonlijke benadering de optimale bekkenfysiotherapeutische zorg kunnen aanbieden in een prettige behandelruimte met de expertise van deze tijd. Een goede samenwerking met diverse collega’s kan de behandeling bevorderen. Kennis, vaardigheden van de patiënt en het inlevingsvermogen van behandelaar en patiënt zijn belangrijk voor een goed resultaat

Visie

Pro-Pelvic Bekkenfysiotherapie is een laagdrempelige zorg voor diagnosticeren en behandelen van (complexe) bekkengerelateerde klachten en heeft een duidelijke plaats binnen de gezondheidzorg in uw buurt.

Pelvic is Latijn voor bekken. De naam Pro-Pelvic kan dus vertaald worden als ‘voor het bekken’. Bekkenfysiotherapiepraktijk Pro-Pelvic houdt zich bezig met het voorkomen en het behandelen van klachten binnen het gehele buikgebied, bekkengebied en lage ruggebied. Cliënten die bij ons terechtkomen kunnen te maken hebben met uiteenlopende klachten die vaak invloed hebben op het normale dagelijkse functioneren.

De therapie begint met een uitgebreid gesprek en een bekkenfysiotherapeutisch onderzoek.

Afspraak maken