Hulpvraag

Hulpvraag

Bekken, gewrichtsbanden, bekkenbodemspieren en bekkenorganen beïnvloeden elkaar. Een stoornis van de bekkenbodemspieren kan diverse klachten tot gevolg hebben. Klachten die in veel gevallen met de juiste therapie goed behandeld kunnen worden.

De bekkenfysiotherapeut helpt bij het voorkomen en behandelen van klachten binnen het gehele buikgebied, bekkengebied en lage rug gebied. Mannen, vrouwen en kinderen kunnen klachten ondervinden. Klachten zijn enorm divers van verzakkingklachten en pijn bij het vrijen (bij vrouwen); prostaat- en erectieproblemen (bij mannen) als klachten die jong en oud van beider geslacht kunnen treffen zoals pijnklachten: bekkenpijn, stuitpijn of pijn in de onderbuik of klachten die vooral op sociaal gebied veel invloed hebben, zoals ontlasting- of urineverlies.

De klachten zijn verschillend van aard, zo kunnen vrouwen bijvoorbeeld verzakkingklachten hebben en pijn bij het vrijen, bij mannen kunnen er klachten voortkomen uit prostaatproblematiek en erectieproblemen. Er zijn ook klachten die zowel bij mannen als vrouwen als kinderen kunnen voorkomen. Voorbeelden zijn bekkenpijn, stuitklachten, diastase, plasklachten zoals heftige aandrang, urineverlies, regelmatig urineweginfecties en ontlastingklachten zoals anale pijn, ontlastingsverlies of verstopping.

De therapie begint met een uitgebreid gesprek en een bekkenfysiotherapeutisch onderzoek.

Afspraak maken